do: Domowy rosół z wiejskiej kury - TalerzPokus.tv
Skoro tu tacy profesjonalni kucharze się wypowiadają jaki powinien być wiejski rosół To ja się pytam po co oglądają film Pani Agnieszki skoro wszystko wiedzą. chyba żeby tylko skrytykowac !!! Ogarnijcie się ludzie... - zdanie od Kirjanna7000
Do rosolu nie powinno sie dodawac listka laurowego czy ziela angielskie bo rosöl staje sie gorzki. - zdanie od Izolda Lew
Po drugie ta pani kucharka, chyba zapomniala ,albo nie wie o tym ze nalezy nadciac kuferek w ktorym znjaduja sie kurze odchody..Zatem wiec smaczznego rosolu . - zdanie od Izolda Lew
Ta kobieta nie ppotrafi gotowac rosolu.Mianowice ,kure nalezy opalic z pozostalych drobnych piorek oraz wloskow , dokladnie oczyscic, umyc w letniej wodzie nastepnie w zimnej i wlozycc juz dokladnie umyta kure do gotujacej sie wody , nie bedzie tzw: szumowin po okolo godziny gotowania wrzucic wloszczyzne ,oraz cebule w mundurku ,gotowac przez ok godzine w zaleznosci od tego czy mieso jest juz miekkie , natomiast w celu otrzymania lepszego smaku, kura ma zachowac tluszcz ktory dodaje smak oraz, zlocisty kolor rosolu. - zdanie od Izolda Lew
To nie wiejska kura!!kurczak sklepowy....kura chudawa jest tlusta zoltawa,jakies jaja...gotowanie rosolu pozostawiam Wam - zdanie od jagoda religa
Wczoraj zrobiłam rosołek wg przepisu mąż powiedział, że to najlepszy rosół jaki w życiu jadł a wierzcie mi, w jego domu b.dobrze gotują. - zdanie od tinkam25
Ja do rosołu nie dodaję ani liścia laurowego ani ziela ani też kopru,moja wnuczka mówi,że z tymi przyprawami to jest krupnik a nie rosół,za to wrzucam parę gałązek lubczyku a zimą dodaję suszony lubczyk.Dawniej dodawało się kosteczkę magi. Rosół ma tylko mrugać i obowiązkowo gotuję kluseczki krojone nożem w cieniutkie niteczki. - zdanie od Danuta Dziarek
Mozna tez kure opalic nad gazem zeby miec pewnosc ze pozbylismy sie wszystkich piorek :) - zdanie od evanaeve
TakietamStudio no może i coś w tym jest ! pamiętam rosół u cioci na wsi na takim kaflowym piecu - przepyszny był ! - zdanie od TalerzPokus
Moja rodzina twierdzi, że różnica jest nie tylko w wiejskiej kurze, ale również w gotowaniu na kuchni kaflowej z fajerkami, zamiast na gazie? - zdanie od Janusz Cebula
Często gotuję rosól--ja pierwszą wodę po zagotowaniu--wylewam--i dodaje swiezej jest klarowny ! sprawdziłam,.. - zdanie od danusia kaczor
Źródło / popatrzcie sobie też tu nie ma nic ciekawego niestety.