Domowy rosół z wiejskiej kury - TalerzPokus.tv


Powiązane

Czas trwania

3m 39s w sekundach

Widziało już go

28146 osób widziało

Promuj się z nami

Reklamuj się u nas: zobacz to

Ocena wasza

59 ocena w skali 1-5

Komentarze:

do: Domowy rosół z wiejskiej kury - TalerzPokus.tv
  • Skoro tu tacy profesjonalni kucharze się wypowiadają jaki powinien być wiejski rosół
    To ja się pytam po co oglądają film Pani Agnieszki skoro wszystko wiedzą. chyba żeby tylko skrytykowac !!! Ogarnijcie się ludzie... - zdanie od Kirjanna7000
  • Do rosolu nie powinno sie dodawac listka laurowego czy ziela angielskie bo rosöl staje sie gorzki. - zdanie od Izolda Lew
  • Po drugie ta pani kucharka, chyba zapomniala ,albo nie wie o tym ze nalezy nadciac kuferek w ktorym znjaduja sie kurze odchody..Zatem wiec smaczznego rosolu . - zdanie od Izolda Lew
  • Ta kobieta nie ppotrafi gotowac rosolu.Mianowice ,kure nalezy opalic z pozostalych drobnych piorek oraz wloskow , dokladnie oczyscic, umyc w letniej wodzie nastepnie w zimnej i wlozycc juz dokladnie umyta kure do gotujacej sie wody , nie bedzie tzw: szumowin po okolo godziny gotowania wrzucic wloszczyzne ,oraz cebule w mundurku ,gotowac przez ok godzine w zaleznosci od tego czy mieso jest juz miekkie , natomiast w celu otrzymania lepszego smaku, kura ma zachowac tluszcz ktory dodaje smak oraz, zlocisty kolor rosolu. - zdanie od Izolda Lew
  • To nie wiejska kura!!kurczak sklepowy....kura chudawa jest tlusta zoltawa,jakies jaja...gotowanie rosolu pozostawiam Wam - zdanie od jagoda religa
  • Wczoraj zrobiłam rosołek wg przepisu mąż powiedział, że to najlepszy rosół jaki w życiu jadł a wierzcie mi, w jego domu b.dobrze gotują. - zdanie od tinkam25
  • Ja do rosołu nie dodaję ani liścia laurowego ani ziela ani też kopru,moja wnuczka mówi,że z tymi przyprawami to jest krupnik a nie rosół,za to wrzucam parę gałązek lubczyku a zimą dodaję suszony lubczyk.Dawniej dodawało się kosteczkę magi. Rosół  ma tylko mrugać i obowiązkowo gotuję kluseczki krojone nożem w cieniutkie niteczki. - zdanie od Danuta Dziarek
  • Mozna tez kure opalic nad gazem zeby miec pewnosc ze pozbylismy sie wszystkich piorek :) - zdanie od evanaeve
  • TakietamStudio no może i coś w tym jest ! pamiętam rosół u cioci na wsi na takim kaflowym piecu - przepyszny był ! - zdanie od TalerzPokus
  • Moja rodzina twierdzi, że różnica jest nie tylko w wiejskiej kurze, ale również w gotowaniu na kuchni kaflowej z fajerkami, zamiast na gazie? - zdanie od Janusz Cebula
  • Często  gotuję  rosól--ja  pierwszą  wodę  po zagotowaniu--wylewam--i  dodaje swiezej  jest  klarowny ! sprawdziłam,.. - zdanie od danusia kaczor

Źródło /
popatrzcie sobie też tu
nie ma nic ciekawego niestety.

Wiedza


Partner serwisu
  • Zostań dziś naszym partnerem